Idézetek

"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan!"

Nikosz Kazantzakisz

Cím: Nagykanizsa, Ady u. 1. II. emelet (írószerbolt és BÁV zálogház közötti kapualj)
Tel: +36-20/5300-650
Email: eraklintancklub{kukac}gmail.com
Híreink - Volt egyszer egy Tánc Világnapja
Az Eraklin Táncklub Egyesület idén immár 11. alkalommal rendezte meg Tánc Világnapi programját, mellyel a „Balett Shakespeare-jeként” ismertté vált Noverre, francia balett-koreográfus születésnapjára emlékeznek világszerte.
(új képek kerültek fel a Galériába)

Beküldve: 2015. május 5. 12:29

Ebben az évben a négynapos Város Napi programsorozat utolsó napján a belváros a Tánc Világnapjának helyszínévé vált. Az elmúlt 10 évben egy 2-3 órás gálaműsorral emlékeztünk meg Nagykanizsán a Tánc Világnapjáról, a program idén a város Főterén egy egész napos, fesztivál jellegű rendezvénnyé bővült.
A programot Dénes Sándor polgármester Úr nyitotta meg, melyben hangot adott azon gondolatának, miszerint Nagykanizsa táncos nagyhatalom. „Hiszen a tánc szinte minden ága és válfaja képviselteti magát. Láthatnak balettet, néptáncot, modern és társastáncot, verseny- és látványtáncot ezen a városi palettán. Eredményei pedig azt igazolják, hogy itt kiváló és tartalmas munka folyik ezekben a csoportokban, egyesületekben”. Nem titkolt célunk volt a rendezvénnyel, hogy a város tánccsoportjai ne rivalizáljanak egymással, hanem közösen teremtsenek értékeket. Úgy gondoljuk - a tánccsoportok visszajelzései alapján is -, hogy a kezdeményezés elérte célját.


A megnyitót követően, reggel 09:50-kor hagyományszerűen elsőként a legkisebb Eraklinosok léptek színpadra. A nap folyamán nemcsak az Erzsébet téri nagyszínpadon, hanem a Kiskastély udvarán felállított kisszínpadon is egymást váltották a fellépők, sőt délelőtt 10 órakor és 12 órakor a város 13 pontján is műsorral kedveskedtek a kanizsaiaknak a városban működő tánccsoportok.

  

A flashmob jellegű táncos produkciókkal az volt a célunk, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét a Tánc Ünnepére. Örömmel mondhatjuk, hogy minden helyszínen nagy lelkesedés és érdeklődés fogadta kezdeményezésünket, mellyel úgy gondoljuk, sokakat el tudtunk csábítani a rendezvényre.

    

Az egész napos program legnagyobb látványossága talán a riói karneválok hangulatát megidéző felvonulás volt. A menet résztvevői a Thúry téren gyülekeztek, majd innen indulva feldíszített teherautókkal és menetoszlopban táncolva a Platán sor, Huszti tér, Fő út érintésével érkeztek meg az Erzsébet térre, ahol a közel 800 táncos egyszerre hódolt szenvedélyének.
Úgy gondoljuk, nem csak a táncosoknak, de a város lakosságának is hatalmas élmény volt ez a színes forgatag. A programokba szándékunkban állt a közönséget is bevonni. Úgy gondoljuk, ez sikerült is, hiszen a felvonulás olyan karnevállá színesedett, hogy az emberek kint tapsoltak az erkélyeken, az ablakokban lógtak, az utcán állva táncoltak velünk. Sikerült elérnünk, amit szerettünk volna.
Az egész napos programon közel 30 csoport lépett fel, a helyiek mellett murakeresztúri, kaposvári, csáktornyai és lendvai táncosok is bemutatták produkciójukat. Az egész napos rendezvényen közel 800 táncos ünnepelte együtt a Tánc Világnapját.

  

Az esti órákban 18 órától Varga Miklós énekes szórakoztatta a közönséget minőségi produkciójával, melyet az esti Finálé követett. Aki a téren maradt, garantáltan színvonalas, szórakoztató, szemet gyönyörködtető produkciókkal lett gazdagabb, hiszen a nap folyamán fellépő összes tánccsoport megmutatta magát a színpadon. A fellépők közt országos hírű sztárokat is köszönthettünk. Nagy örömmel fogadta el meghívásunkat, és adta elő show műsorát a Szombat Esti Láz című műsor sztár párosa: Cseh-Szakál Tibor és Molnár Andrea, akik produkciójukkal még fergetegesebbé varázsolták az est hangulatát.


Az egész napos rendezvényt követően Dénes Sándor polgármester Úr személyesen köszönte meg az Eraklin Táncklub Egyesületnek a rengeteg munkát, elismerően gratulált a programhoz, egyúttal biztatott minket a rendezvény évről évre való megszervezésére, és reményét fejezte ki, hogy a Tánc Világnapját a jövőben is a város napi programok részeként rendezzük meg.
Kedves Csaba, Julcsi, Klaudia és Eraklin!

Ezúton szeretném megköszönni még egyszer a csodálatos tegnapi napot! Azt hiszem a Város méltón ünnepelhette a Tánc Világnapját általatok.
Hatalmas élmény volt újra táncolni Veletek egy színpadon!
Isten (és Allah :) ) tartson még jó sokáig táncos kedvetekben!

Szeretettel,
Erzsi
Kedves Eraklin Táncklub Egyesület, kedves Csaba!
Nem volt időnk elbúcsúzni vasárnap, ugyanis nekünk technikai okok miatt este 9kor el kellett indulnunk hazafelé, s akkor még nagyban zajlott a műsor a nagyszínpadon.
Az Ividő Tánccsoport és a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet nevében meg szeretném köszönni a kedves vendéglátást, a meleg fogadást. A csapat nagyszerűen érezte magát, számunkra ez a nap összekovácsoló jelleggel bírt, hiszen hasonló egész napos együttlétre még nem volt alkalmunk, annyira újak vagyunk. :)
Engedjétek meg, hogy nagyon megdicsérjem a szervezést, hogy mindig minden a helyén és időben volt, hogy minden klappolt és stimmelt, minden kérdésünkre időben és pontos választ kaptunk. Nagyon rugalmasak és összeszokott csapat vagytok, reméljük, hogy jövőben még lesz lehetőségünk találkozni!
Szeretnénk üdvözletünket küldeni a legjobb kísérőnek Editnek, a technikusoknak (Ady-Szent Imre sarokinak és a nagyszínpadinak), a bemondónak, a fiatal és a kicsi párnak, akik velünk táncoltak az utcasarkon.
Nagy élmény volt ez számunkra, sok-sok hasonló eseményt és ilyen színvonalas munkát, szereplést és sikert kívánunk,
Ividő csapat,
Lendva
Szia Csaba!

A Zalagyöngye Táncegyüttes nevében szeretnék gratulálni a Tánc Világnapja rendezvény megszervezéséhez és lebonyolításához. Jól eltervezett, ötletes, jól lebonyolított rendezvény volt, köszönjük, hogy részt vehettünk rajt. Külön dicséret a felvonulás részéhez, még sok ilyen kellene. További munkátokhoz sok sikert kívánunk és jövőre legalább egy ugyanekkora, de ha lehet még nagyobb kavalkádot kívánunk!
Köszönet, és Hála az Eraklin Táncklub Egyesület Csaba Lekszikov Júlia Balassa Klaudia Zöldvári CSAPATÁNAK!!!!
Méltóan ünnepelhettük meg a TÁNC Világnapját Nagykanizsán szívből jövő lelkes munkátok gyümölcse beért! Jó pihenést!!!Kedves Csaba!

Örülünk hogy részt vehettünk egy ilyen nívós, nagyszabású kulturális eseményen!
Reméljük hogy kis bemutatónkkal mi is hozzá tudtunk járulni a nap sikeréhez.
Köszönjük a meghívást!
A következő esztendőkben is szívesen szerepelünk a programban, ha meghívást kapunk.

Sok sikert kívánunk a további szervezéshez és munkához!

Köszönettel:
Dr. Némethné Kovács Edit és Péter Katalin
óvodavezető                          óvodapedagógus


Felkerültek a képek a Galériába!