Idézetek

"Ha reggae-t hallgatsz és nem mozogsz, akkor te halott vagy."

Bob Marley

Cím: Nagykanizsa, Ady u. 1. II. emelet (írószerbolt és BÁV zálogház közötti kapualj)
Tel: +36-20/5300-650
Email: eraklintancklub{kukac}gmail.com
Híreink - Tánc Világnapja a Város Napi Programsorozat részeként
Nagykanizsa Város Napi programsorozatához csatlakozva az Eraklin Táncklub Egyesület ebben az évben tizenkettedik alkalommal rendezi meg Tánc Világnapi programját, egy egész napos fesztivál jellegű rendezvény keretén belül.
Beküldve: 2016. április 26. 9:01

A tánc megünneplésének napján nem csak a táncosok, hanem egyéb művészeti ágak képviselői is helyet kapnak, köztük ismert művészek. Ezen a napon a városunkban működő tánccsoportok együttesen közel 800 táncosa lép színpadra. Ezt a létszámot növelik a városunkba látogató táncegyüttesek tagjai, ezáltal több mint 40 csoport 1000 táncosa ünnepli a Tánc Világnapját.

A rendezvénnyel a szervező Eraklin Táncklub Egyesület egyik célja, hogy a helyi tánccsoportokkal összefogva, közösen bemutassák és népszerűsítsék a táncot, mint műfajt, illetve Nagykanizsa táncos kultúrájának sokszínűségét, és jelentőségét.

Az idei évi rendezvénynek egy fontos üzenete is van, a szervező Eraklin Táncklub Egyesület tisztelegni szeretne a fogyatékkal élő embertársaink művészete előtt. Ennek égisze alatt a rendezvényen fellép Krizbai Teca, A Csillag Születik tehetségkutató műsor vak énekesnője, de elfogadta a meghívást a Gördülő Tánccsoport, akik Magyar Bajnoki címmel rendelkező kerekes székes táncosok . A nap folyamán képzőművészeti kiállítás lesz látható fogyatékkal élő alkotók munkáiból is, valamint lehetőséget kapnak a fellépésre városunk és a környező települések különböző speciális intézmények művészeti csoportjai is.

A nap folyamán délelőtt 09:30-tól este 20:00 óráig a város Főterén folyamatosan táncos produkciók váltják majd egymást a nagyszínpadon, illetve ezzel párhuzamosan másik két színpadon is. A tavalyi évhez hasonlósan délelőtt 10:00 órától a város több pontján villannak fel táncbemutatók, melyek azt a célt szolgálják, hogy felhívják a lakosság figyelmét mind a város, min a tánc ünnepére. 14:00 órától a Kanizsa Centrum parkolójából indulva városon végighalad a látványos, táncos, zenés, karneváli felvonulás, közel 800 táncos részvételével, dobosok, Samba táncosok, Old Timer kerékpárosok, feldíszített gépjárművek bevonásával, amely a Főtérre érkezve egy szenzációs hangulatú össztánccal ér véget. A délután folyamán több, a médiából ismert híresség is megjelenik a színpadon. Este 18:00 órától egy nagyszabású, látványos sokszínű finálé lesz látható a nagyszínpadon, a nap során fellépő összes tánccsoport közreműködésével. Az egész napot egy egyedülálló, Nagykanizsán még nem látott szabadtéri, minden korosztály számára különleges élményt nyújtó Lézer show zárja majd.

A megújult Erzsébet tér ad helyet a rendezvény központjának, ahol a nagyszínpadot körülveszik a vendéglátó egységek, borházak, sörpavilonok, vásárosok, kézművesek, és a gyerekek számára játszóterek, gyermekjátékok. Városunk Főterén először kerül felállításra egy hatalmas májusfa, ezzel a rendezők egy hagyományt kívánnak elindítani. A tér sarkán egy közösségi játék kerül elhelyezésre.

A közösségi játék Budapestről érkező hatalmas hajóhinta, mely 12 méter hosszú 2,5 méter magas és 2 méter széles, melyre egyszerre közel 50 ember fér fel, akik saját testsúlyukkal hozzák mozgásba a hintát. A HINTA HASZNÁLATA EGÉSZ NAP INGYENES!!!

A megújult Fő utcán lehetőség lesz végigsétálni a „Tánc Promenádon”, ahol egy tánctér is helyet kap a vendéglátó egységek, cukrászdák teraszai mellett.

A Thúry György Múzeum Fő úti udvarán kap helyet a „Keleti Szeráj”, amely orientális táncokkal, keleti hangulattal, teákkal, zenékkel várja a nagy forgatagból a csendesebb udvarokba kívánkozókat.
Az Ady utcasétáló utcai szakasza ezen a napon a „Valcer Korzó” nevet viseli, ahol a vendéglátó egységek és a vásári árusok mellett egész nap táncos produkciók és színes, interaktív, játékos programok várják az odalátogatókat.

Városunk Főteréről nyíló egyik patinás kis udvarán, amelyet a Kiskastély és a Plakátház műemlék épületei határolnak, városunk szép korú lakosaiból álló szervezetek, művészeti csoportok kínálnak szórakoztató programokat.

A szervező Eraklin Táncklub szeretettel várja Nagykanizsa lakóit és városunkba látogatókat 2016. május 1-jén a Tánc Világnapjára!