Idézetek

"Művészetből nem lehet megélni. A művészettel csak elviselhetőbbé lehet tenni az életet. A művészet, akármilyen jól vagy rosszul csinálja valaki, a lelket táplálja, az Isten szerelmére! Énekeljünk a tus alatt! Táncoljunk a rádió mellett! Meséljünk történeteket. Írjunk verset, akár rossz verset is a barátainknak. Csináljuk olyan jól, amilyen jól csak tudjuk. Csodálatos jutalomban lesz részünk. Alkotni fogunk valamit."

Kurt Vonnegut

Cím: Nagykanizsa, Ady u. 1. II. emelet (írószerbolt és BÁV zálogház közötti kapualj)
Tel: +36-20/5300-650
Email: eraklintancklub{kukac}gmail.com
Híreink - Utca Tánc Fesztivál 2017
A Nagykanizsa Város Napi programsorozat részeként kerül megrendezésre egy egész napos fesztivál jellegű rendezvény a Tánc Világnapja alkalmából. Az Nagykanizsai Utca Tánc Fesztivált egyesületünk, az Eraklin Táncklub szervezi.
Beküldve: 2017. április 11. 12:18

A tánc megünneplésének napján nem csak a táncosok, hanem egyéb művészeti ágak képviselői is helyet kapnak, köztük ismert művészek. Ezen a napon a városunkban működő tánccsoportok együttesen közel 800 táncosa lép színpadra. Ezt a létszámot növelik a városunkba látogató táncegyüttesek tagjai, ezáltal közel 50 csoport 1000 táncosa ünnepli a Tánc Világnapját. A táncosok kísérőivel és érdeklődőkkel együtt több ezres látogatóra számít a szervező Eraklin Táncklub Egyesület.

A nap folyamán délelőtt 09:30-tól este 20:00 óráig a város Főterén folyamatosan táncos produkciók váltják majd egymást a nagyszínpadon, illetve ezzel párhuzamosan másik négy színpadon is.

A tavalyi évhez hasonlósan délelőtt 10:00 órától a város több pontján villannak fel táncbemutatók, melyek azt a célt szolgálják, hogy felhívják a lakosság figyelmét mind a város, min a tánc ünnepére, ezzel is csalogatva a látogatókat a rendezvény fő helyszínére.

14:00 órától a Kanizsa Centrum parkolójából indulva városon végighalad az eddiginél még látványosabb, fergeteges táncos, zenés, karneváli felvonulás, több mint ezer táncos és közreműködő részvételével, dobosok, Samba táncosok, Old Timer kerékpárosok, 10-15 feldíszített gépjármű bevonásával, amely a Főtérre érkezve egy szenzációs hangulatú össztánccal ér véget.A délután folyamán több, a médiából ismert híresség is megjelenik a színpadon, többek között Keleti Andrea és Csonka András is. Este 18:00 órától egy nagyszabású, látványos sokszínű finálé lesz látható a nagyszínpadon, a nap során fellépő összes tánccsoport közreműködésével.
Az egész napot egy egyedülálló, Nagykanizsán még nem látott szabadtéri, minden korosztály számára különleges élményt nyújtó Lézer show zárja majd.Főbb helyszínek:

1. Erzsébet tér:
A rendezvény központja a város Fő terén felállított nagyszínpad, ahol a Polgármesteri megnyitót követően sztárfellépőkön keresztül egészen a Lézer-showig bezárólag folyamatosan zajlanak majd a változatos, szemet gyönyörködtető táncos programok.

2. Ady utca, sétálóutca:
Az Ady utcasétáló utcai szakasza ezen a napon egész nap táncos produkciók zajlanak majd az utca Fő út felőli részén felállított színpadon, valamint színes, interaktív, játékos programok várják az odalátogatókat.

3. Király utcai színpad:
Az Erzsébet tér sarkán lehetőség lesz egy további tánctéren gyönyörködni a változatos táncos produkciókban. A nap folyamán könnyűzenei koncert is színesíti majd a programot a Király utcai színpadon.

4. Fő utca:
A megújult, korabeli időket idéző Fő utcán egy tánctér is helyet kap, valamint a nap folyamán gyermekjátékok, kézműves foglalkozások, arcfestés és játékos programok várják az érdeklődőket.

5. Kiskastély udvar:
Városunk Főteréről nyíló egyik patinás kis udvarán, amelyet a Kiskastély és a Plakátház műemlék épületei határolnak, városunk szép korú lakosaiból álló szervezetek, művészeti csoportok kínálnak szórakoztató programokat.

Programok az Utca Tánc Fesztiválon:

- Több mint 1000 táncos, 5 színpad
- Fergeteges karneváli felvonulás – Egy csipetnyi Rio
- Látványos Lézer-show – Fényt hozunk az éjszakába 
- Gyermek „Csipogó”: népi játékok, népdalok tanítása, népmesék
- Hintayo Hintapad: óriás közösségi játék minden korosztály számára – Hinta-palinta :)
- Giga Bike – Tekerj egy nagyot!
- Repülő-show a város felett – I <3 TÁNC
- Kézműves foglalkozások, gyermekjátékok: Thúry György Múzeumi Játszóház
- Ingyenes arcfestés
- Ügyességi, mobil KRESZ park, rendőrségi járőrautó, bemutató
- KOKSZ-osok: Kanizsai Old Timer Kerékpáros Szövetség
- Gólyalábasok – Óriás táncosok
- Halis István Városi Könyvtár
- Állatsimogató
- Egészségügyi szűrővizsgálatok
- Játékok gyermekeknek és felnőtteknek
- Vásári forgatag
- Fotófalak