Idézetek

"Az emberek azért magányosak, mert falakat építenek hidak helyett."


Cím: Nagykanizsa, Ady u. 1. II. emelet (írószerbolt és BÁV zálogház közötti kapualj)
Tel: +36-20/5300-650
Email: eraklintancklub{kukac}gmail.com
Tánc Világnapja
Az Eraklin Táncklub Egyesület idén immár 11. alkalommal rendezte meg Tánc Világnapi programját, mellyel a „Balett Shakespeare-jeként” ismertté vált Noverre, francia balett-koreográfus születésnapjára emlékeznek világszerte.

Ebben az évben a négynapos Város Napi programsorozat utolsó napján a belváros a Tánc Világnapjának helyszínévé vált. Az elmúlt 10 évben egy 2-3 órás gálamusorral emlékeztünk meg Nagykanizsán a Tánc Világnapjáról, a program idén a város Foterén egy egész napos, fesztivál jellegu rendezvénnyé bovült.
A programot Dénes Sándor polgármester Úr nyitotta meg, melyben hangot adott azon gondolatának, miszerint Nagykanizsa táncos nagyhatalom. „Hiszen a tánc szinte minden ága és válfaja képviselteti magát. Láthatnak balettet, néptáncot, modern és társastáncot, verseny- és látványtáncot ezen a városi palettán. Eredményei pedig azt igazolják, hogy itt kiváló és tartalmas munka folyik ezekben a csoportokban, egyesületekben”. Nem titkolt célunk volt a rendezvénnyel, hogy a város tánccsoportjai ne rivalizáljanak egymással, hanem közösen teremtsenek értékeket. Úgy gondoljuk - a tánccsoportok visszajelzései alapján is -, hogy a kezdeményezés elérte célját.


A megnyitót követoen, reggel 09:50-kor hagyományszeruen elsoként a legkisebb Eraklinosok léptek színpadra. A nap folyamán nemcsak az Erzsébet téri nagyszínpadon, hanem a Kiskastély udvarán felállított kisszínpadon is egymást váltották a fellépok, sot délelott 10 órakor és 12 órakor a város 13 pontján is musorral kedveskedtek a kanizsaiaknak a városban muködo tánccsoportok.

  

A flashmob jellegu táncos produkciókkal az volt a célunk, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét a Tánc Ünnepére. Örömmel mondhatjuk, hogy minden helyszínen nagy lelkesedés és érdeklodés fogadta kezdeményezésünket, mellyel úgy gondoljuk, sokakat el tudtunk csábítani a rendezvényre.

    

Az egész napos program legnagyobb látványossága talán a riói karneválok hangulatát megidézo felvonulás volt. A menet résztvevoi a Thúry téren gyülekeztek, majd innen indulva feldíszített teherautókkal és menetoszlopban táncolva a Platán sor, Huszti tér, Fo út érintésével érkeztek meg az Erzsébet térre, ahol a közel 800 táncos egyszerre hódolt szenvedélyének.
Úgy gondoljuk, nem csak a táncosoknak, de a város lakosságának is hatalmas élmény volt ez a színes forgatag. A programokba szándékunkban állt a közönséget is bevonni. Úgy gondoljuk, ez sikerült is, hiszen a felvonulás olyan karnevállá színesedett, hogy az emberek kint tapsoltak az erkélyeken, az ablakokban lógtak, az utcán állva táncoltak velünk. Sikerült elérnünk, amit szerettünk volna.
Az egész napos programon közel 30 csoport lépett fel, a helyiek mellett murakeresztúri, kaposvári, csáktornyai és lendvai táncosok is bemutatták produkciójukat. Az egész napos rendezvényen közel 800 táncos ünnepelte együtt a Tánc Világnapját.

  

Az esti órákban 18 órától Varga Miklós énekes szórakoztatta a közönséget minoségi produkciójával, melyet az esti Finálé követett. Aki a téren maradt, garantáltan színvonalas, szórakoztató, szemet gyönyörködteto produkciókkal lett gazdagabb, hiszen a nap folyamán fellépo összes tánccsoport megmutatta magát a színpadon. A fellépok közt országos híru sztárokat is köszönthettünk. Nagy örömmel fogadta el meghívásunkat, és adta elo show musorát a Szombat Esti Láz címu musor sztár párosa: Cseh-Szakál Tibor és Molnár Andrea, akik produkciójukkal még fergetegesebbé varázsolták az est hangulatát.


Az egész napos rendezvényt követoen Dénes Sándor polgármester Úr személyesen köszönte meg az Eraklin Táncklub Egyesületnek a rengeteg munkát, elismeroen gratulált a programhoz, egyúttal biztatott minket a rendezvény évrol évre való megszervezésére, és reményét fejezte ki, hogy a Tánc Világnapját a jövoben is a város napi programok részeként rendezzük meg.
Kedves Csaba, Julcsi, Klaudia és Eraklin!

Ezúton szeretném megköszönni még egyszer a csodálatos tegnapi napot! Azt hiszem a Város méltón ünnepelhette a Tánc Világnapját általatok.
Hatalmas élmény volt újra táncolni Veletek egy színpadon!
Isten (és Allah :) ) tartson még jó sokáig táncos kedvetekben!

Szeretettel,
Erzsi
Kedves Eraklin Táncklub Egyesület, kedves Csaba!
Nem volt idonk elbúcsúzni vasárnap, ugyanis nekünk technikai okok miatt este 9kor el kellett indulnunk hazafelé, s akkor még nagyban zajlott a musor a nagyszínpadon.
Az Ivido Tánccsoport és a Magyar Nemzetiségi Muvelodési Intézet nevében meg szeretném köszönni a kedves vendéglátást, a meleg fogadást. A csapat nagyszeruen érezte magát, számunkra ez a nap összekovácsoló jelleggel bírt, hiszen hasonló egész napos együttlétre még nem volt alkalmunk, annyira újak vagyunk. :)
Engedjétek meg, hogy nagyon megdicsérjem a szervezést, hogy mindig minden a helyén és idoben volt, hogy minden klappolt és stimmelt, minden kérdésünkre idoben és pontos választ kaptunk. Nagyon rugalmasak és összeszokott csapat vagytok, reméljük, hogy jövoben még lesz lehetoségünk találkozni!
Szeretnénk üdvözletünket küldeni a legjobb kíséronek Editnek, a technikusoknak (Ady-Szent Imre sarokinak és a nagyszínpadinak), a bemondónak, a fiatal és a kicsi párnak, akik velünk táncoltak az utcasarkon.
Nagy élmény volt ez számunkra, sok-sok hasonló eseményt és ilyen színvonalas munkát, szereplést és sikert kívánunk,
Ivido csapat,
Lendva
Szia Csaba!

A Zalagyöngye Táncegyüttes nevében szeretnék gratulálni a Tánc Világnapja rendezvény megszervezéséhez és lebonyolításához. Jól eltervezett, ötletes, jól lebonyolított rendezvény volt, köszönjük, hogy részt vehettünk rajt. Külön dicséret a felvonulás részéhez, még sok ilyen kellene. További munkátokhoz sok sikert kívánunk és jövore legalább egy ugyanekkora, de ha lehet még nagyobb kavalkádot kívánunk!
Köszönet, és Hála az Eraklin Táncklub Egyesület Csaba Lekszikov Júlia Balassa Klaudia Zöldvári CSAPATÁNAK!!!!
Méltóan ünnepelhettük meg a TÁNC Világnapját Nagykanizsán szívbol jövo lelkes munkátok gyümölcse beért! Jó pihenést!!!Kedves Csaba!

Örülünk hogy részt vehettünk egy ilyen nívós, nagyszabású kulturális eseményen!
Reméljük hogy kis bemutatónkkal mi is hozzá tudtunk járulni a nap sikeréhez.
Köszönjük a meghívást!
A következő esztendőkben is szívesen szerepelünk a programban, ha meghívást kapunk.

Sok sikert kívánunk a további szervezéshez és munkához!

Köszönettel:
Dr. Némethné Kovács Edit és Péter Katalin
óvodavezető                          óvodapedagógusFelkerültek a képek a Galériába!A 25 éves Eraklin Táncklub Egyesület ebben az évben tizenegyedik alkalommal rendezi meg Tánc Világnapi programját, egy egész napos fesztivál jellegu rendezvény keretein belül, együtt muködve Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatával és közel harminc tánccsoporttal.

A fesztivál a Város Napja programsorozatához csatlakozva, a várossal együttmuködve, de megorizve a Tánc Világnapjának külön ünnepét jön létre.
Ezen a napon a városunkban muködo csoportok együttesen közel 550 táncosa lép színpadra. Ezt a létszámot növelik a városunkba látogató táncegyüttesek tagjai, ezáltal közel 30 csoport 700 táncosa ünnepli a Tánc Világnapját.

Az Erzsébet téren kívül a város 12 pontján , délelott 10:00 órakor táncbemutatók lesznek, melyek azt a célt szolgálják, hogy felhívják a lakosság figyelmét mind a város, min a tánc ünnepére. A rendezvénnyel a szervezo Eraklin Táncklub Egyesület egyik célja, hogy a helyi tánccsoportokkal összefogva, közösen bemutassák és népszerusítsék Nagykanizsa táncos kultúrájának sokszínuségét, és jelentoségét.
A nap folyamán délelott 09:30-tól 21:00 -ig a város Foterén folyamatosan táncos produkciók váltják majd egymást a nagyszínpadon, illetve ezzel párhuzamosan egy kis színpadon is. A kora délutáni órákban a városon végighalad egy látványos, táncos, zenés, karnevál, amely a Fotérre érkezve egy flashmob jellegu össztánccal ér véget. 18:00 órától Varga Miklós énekes teszi változatossá a napot, melyet végül egy táncos finálé koronáz meg, ahol fellép az összes, a nap folyamán szereplo tánccsoport és velük együtt a Szombat Esti Láz címu musor sztárjai, Cseh- Szakál Tibor és Molnár Andrea.

A Fotéren lehetoség lesz végigsétálni a „Táncosok utcáján”, és érdemes lesz betekinteni az Erzsébet tér 20. szám alatti udvarba is, ahol folyamatos táncoktatás lesz minden mufajban. A kisebbekre is gondolva a a Kiskastély udvarán az ott muködo kis színpad mellett a "Gyermek Csipogóban" a kicsik megismerkedhetnek népdalokkal, néptáncokkal, népmesékkel, így az érdeklodok egész nap a táncosokkal közösen vehetnek részt a város napi, tánc világnapi forgatagban. Továbbá a téren a vendéglátó egységek és a vásári árusok mellett egész nap ingyenes, színes, interaktív, játékos programok várják az odalátogatókat. Várjuk a gyerekeket a kézmuves foglalkozásokra, arcfestésre, az állatsimogatóba, és kipróbálhatják magukat a kerékpáros ügyességi pályán is.

Tánc Világnapja 2015. program

Erzsébet tér, Nagyszínpad

09:30- 12:00
Megnyitó
Eraklin Táncklub Egyesület
Rozmaring (Kanizsa) Táncegyüttes
Kanizsa Salsa Egyesület
Swans Balett és Tánciskola
Nagykanizsa Honvéd Kaszinó Szkes Dance Tánccsoport
Tűzmadár Mozgásszín
Eraklin Táncklub Egyesület
Magyarszerdahely Rehabilitációs Intézet
Szan-Dia Fitness
Zrínyi-Bolyai Iskola Ritmika Tánccsoportja

12:00-15:00
Ividő Tánccsoport Lendva
Farkas Ferenc Zene és Aranymetszés Művészeti Iskola balett csoportja
Eraklin Táncklub Egyesület
Zalagyöngye Táncegyüttes
Premier Táncklub
Farkas Ferenc Zene és Aranymetszés Művészeti Iskola néptánc csoportja
Eraklin Táncklub Egyesület
Rozgonyi Iskola majorett csoportja
Magic Ritmo Tánccsoport
Pipitér Óvoda
Eliseba
Kanizsa Salsa Egyesület
Hétszínvirág Óvoda
Eliseba
Kossuth téri Óvoda
LatiNívó Salsa Klub Kanizsai Tánc és Mozgásművészet Egyesület
Piarista Óvoda
Eliseba
LatiNívó Salsa Klub Kanizsai Tánc és Mozgásművészet Egyesület

14:00-15:00: Karnevál: táncos, zenés felvonulás útvonala: Thúry György tér- Platán sor – Huszti tér - Eötvös tér - Fő út – Erzsébet tér

15:00-15:30: Bevonulás a térre, össztánc

15:30-18:00
Eraklin Táncklub Egyesület
Farkas Ferenc Zene és Aranymetszés Művészeti Iskola néptánc csoportja
Zhafíra Oriental Stúdió
Nagykanizsa Honvéd Kaszinó Szkes Dance Tánccsoport
Tűzmadár Mozgásszín
Eraklin Táncklub Egyesület
Swans Balett és Tánciskola
Eraklin Táncklub Egyesület
Teuta Stúdió Csáktornya
Premier Táncklub
Ividő Tánccsoport Lendva
Kanizsa Táncegyüttes
Szan-Dia Fitness
Zalagyöngye Táncegyüttes
Eraklin Táncklub Egyesület

18:00: Varga Miklós énekes

18:30: Finálé: Cseh-Szakál Tibor – Molnár Andrea a Szombat Esti Láz sztárjai és a nap folyamán fellépő tánccsoportok közreműködésével

Kiskastély udvar

10:00-13:00
Zhafíra Oriental Stúdió
Mura Dance
LatiNívó Salsa Klub Kanizsai Tánc és Mozgásművészet Egyesület
Mura Dance
Eliseba
Gruntovec band Kapronca
Magic Ritmo
Teuta Stúdió Csáktornya
Roppantós Táncegyüttes Kaposvár

15:30-18:00
Premier Táncklub
Rozgonyi Iskola majorett csoportja
Zrínyi – Bolyai Iskola Ritmika Tánccsoportja
Eliseba
Farkas Ferenc Zene és Aranymetszés Művészeti Iskola balett csoportja
Kanizsa Salsa
Swans Balett és Tánciskola
Eraklin Táncklub Egyesület


Külső helyszínek

10:00-10:30:

- 1. Városkapu: Magic Ritmo Tánccsoport + Eraklin TKE
- 2. Hevesi úti ABC: Farkas Ferenc Zene és Aranymetszés Iskola balett csoportja + Eraklin TKE
- 3. Ady – Szent Imre utcasarok: Ividő Tánccsoport +Eraklin TKE
- 4. Irtás lakótelep: Zhafira Oriental Stúdió + Eraklin TKE
- 5. KKK: Roppantós Táncegyüttes Kaposvár + Eraklin TKE
- 6. Thúry György tér: Farkas Ferenc Zene és Aranymetszés Iskola néptánc csoportja + Eraklin TKE
- 7. Deák Ferenc tér: Teuta Studio Csáktornya+ Eraklin TKE
- 8. Huszti tér: Rozgonyi Iskola mazsorett csoportja+ Eraklin TKE
- 9. Eötvös tér (körforgalom): Eraklin TKE
- 10. Vásárcsarnok: Kanizsa Néptánc Együttes+ Eraklin TKE
- 11. Garai utca ABC: LatiNívó Salsa Klub Kanizsai Tánc és Mozgásművészet Egyesület +Eraklin TKE

11:00: Kiskanizsa, Puncs Fagyizó: Kanizsa Salsa Egyesület+ Eraklin TKE
12:00:Mc Donald’s: Zalagyöngye Néptánc Együttes + Eraklin TKE


Kísérő programok (az Erzsébet téren és környékén):

11:00-18:00 óráig

Kiskastély udvar:

- Gyermek „Csipogó”: népi játékok, népdalok tanítása, népmesék
- Kézműves foglalkozások, gyermekjátékok: Thúry György Múzeumi Játszóház
- Állatsimogató: Élettér Állat és Természetvédő Egyesület
- Ingyenes arcfestés
- Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok: Magyar Vöröskereszt Nagykanizsa

Erzsébet tér:

- „Táncosok utcája”: ismerkedési lehetőség a nap folyamán fellépő tánccsoportokkal
- Ügyességi, mobil KRESZ park, rendőrségi járőrautó, bemutató (13:00-18:00)
- Tánctanító Udvar: ingyenes táncoktatás minden műfajban: Erzsébet tér 20.
- Véradás: Erzsébet tér 7. , Polgármesteri Hivatal alagsora