Idézetek

"Amikor rosszul vagy attól, hogy eleged van abból, hogy rosszul vagy, akkor meg fogsz változni."

Andrew Matthews

Cím: Nagykanizsa, Ady u. 1. II. emelet (írószerbolt és BÁV zálogház közötti kapualj)
Tel: +36-20/5300-650
Email: eraklintancklub{kukac}gmail.com
Történetünk
Az Eraklin Táncklub 20 évéről dióhéjban

1989-ben néhány néptáncos fiatal érdeklődni kezdett a versenytánc iránt, ezért saját szórakoztatásukra klubot alakítottak, ahol a versenytánc alapjait kezdték tanulni. Ősszel egy zártkörű vállalati rendezvényen léptek fel, ahol a néptánc mellett bemutatták társastánc tudásukat is. A fellépés akkora sikert aratott, hogy úgy döntöttek, továbbra is együtt maradnak. Ekkor csatlakoztak hozzájuk új tagok is. Az alapító tagok között volt a későbbi elnök: Erdős Zoltán és a szakmai vezető: Keppel Julianna is. 1990 őszén a cégbíróság hivatalosan bejegyezte az Eraklin Táncklub Egyesületet. Ekkor a csapat már csak társastánccal foglalkozott. A klubnak szüksége volt egy állandó próbateremre, amelyet Ernszt Katalin, a nagykanizsai HEMO igazgatónője biztosított számukra. Így a fellépési lehetőségeik is kibővültek a HEMO-ban tartott rendezvényekre. 1992-ben a klub áttette székhelyét a nagykanizsai HSMK-ba, amelynek akkor Papp Ferenc volt az igazgatója. Ő cserébe annyit kért, hogy a táncosok szerepeljenek a HSMK rendezvényein és mielőbb lépjenek föl egy önálló műsorral is. Az önálló műsornak egyetlen akadálya volt: a fellépő ruhák, cipők és kellékek hiánya. Csak néhány szponzort sikerült szerezniük, akiknek segítségével létrejöhetett az első, önálló műsora az Eraklin Táncklubnak 1994-ben. Ez a műsor jó reklámnak bizonyult, mert egyre több felkérést kaptak bálokba, kulturális börzékre, divatbemutatókra és a Zala Szépe választásokra.

1994 és 1995 nyara tánctáborokkal telt, ahol a csoport hatalmas szakmai fejlődésen ment keresztül.

1995 novemberében 5 éves jubileumi műsort tartottak a nagykanizsai Cserháti Sándor Szakközépiskola tornacsarnokában, teltház előtt. Sikerüket jól tükrözi, hogy az összes jegy és pótjegy elkelt és a tornacsarnokot megtöltötte a rengeteg néző.

1997-ben jelentős taglétszámú utánpótlás csoport indult 6-14 éves gyerekek részére. Közülük többen indultak táncversenyeken, ezért a klub 1998-ban felvételét kérte a Magyar Táncsport Szövetségbe, amelynek a mai napig is tagja.

1998-tól a jelentősen megnövekedett taglétszám miatt kicsi lett a HSMK- beli próbaterem, így a klub nagyobb helyiség után nézett. Végül Halmos Ildikó igazgatónő felajánlotta a Tiszti Kaszinó nagytermét.

2000-ben a csoport a nagykanizsai város Kulturális delegációjának tagjaként részt vett az erdélyi Kovásznán megrendezett Kőrösi Csoma Sándor napokon. Annyira jó kapcsolatot sikerült kialakítani a helyiekkel, hogy évekig visszahívták a klubot társastánc oktatás és bemutatók tartása céljából. 2000 telén sor került a 10 éves jubileumi műsorra, amely hasonló sikerrel zajlott, mint az 5 évvel azelőtti. 2003. áprilisában a klub Nagykanizsán elsőként és egyetlenként megünnepelte a Tánc Világnapját egy egész estés műsor keretében, és itt vehette át a klub vezetője, Lekszikov Csaba a HSMK Művészeti Díját. A klub azóta is minden évben megrendezi a Tánc Világnapi műsort, melyre meghívja a város összes tánccsoportját. Akiknek műsoraiból egy élménydús, nagy, színes forgatag kerekedik a közönség legnagyobb örömére. 2004-ben a csoport indult a formációs bajnokságon, ahol a 7. helyezést érték el. A felkészülés, a ruhák és a kellékek beszerzése nagy érvágást jelentett a klub számára. 2005 a 15 éves jubileumi műsor éve. Ekkor a taglétszám már olyan jelentős, hogy szinte lehetetlen edzéseket tartani a Tiszti Kaszinó termében, ezért a Zsigmondy-Széchenyi Szakképző iskola is segítséget nyújt az egyesületnek: a gyerek csoportok óráit az iskola ebédlőjében tartják.

2007-ben sikerül kedvező bérleti feltételekkel önálló próbateremhez és egyben klubhelyiséghez jutni. A bérleti szerződés megköttetik és megindul a hatalmas munka. Lelkes táncosok és szülők falat bontanak, villanyt, vízvezetéket szerelnek, vakolnak és festenek, parkettát szednek föl és helyére újat raknak le. Végül elkészül az Eraklin Táncklub bázisa, ahol van öröm, nevetés, barátság, bulik, de - mint minden sportban - van verejték, küzdelem, elkeseredés és könny is.

2010: A klub megrendezi első táncversenyét Eraklin Kupa és a meghívásos versenyt Kanizsa Kupa néven. Majd ez év novemberében sor kerül a klub 20 éves jubileumi műsorára.

A klub életének fontosabb szereplői:

Elnökök:
Erdős Zoltán 1990-1995
Lekszikov Csaba 1995-

Tanárok, edzők:
Keppel Julianna 1994
Horváth Erika 1990-1994
Gallai Gáborné 1994-1996
Kuzma Péter 1996-2004
Lekszikov Csaba 2005-